Bifteky s červeným kambodžským pepřem

Na tento recept budete potřebovat:

Suroviny:

800 g hovězí svíčková

1 lžička sůl

1 lžička mletý červený kambodžský pepř

7 lžic rostlinného oleje

3 lžíce másla

3 lžíce hladké mouky

0,5 lžíce celý červený kambodžský pepř

200 ml vývaru

100 ml kávové smetany

 
Postup přípravy:
 
1. Svíčkovou odblaníme a maso nakrájíme na 4 špalíky. Lehce je naklepeme dlaní, osolíme, opepříme a pokapeme po obou stranách olejem. Necháme 30 minut v lednici odležet.
 
2.Z másla a hladké mouky uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem z masoxu. Důkladně rozkvedláme, přidáme smetanu a pečlivě promícháme. Asi 20 minut za stálého míchání povaříme. Do omáčky přidáme červený kambodžský pepř (asi 1/2 roztlučeme) a krátce prohřejeme. Maso opečeme na rozpáleném oleji z každé strany - dle vlastní chuti.
 
3.Biftek servírujeme s omáčkou. Jako přílohu podáváme hranolky, krokety nebo opečené brambory.