Na tento recept budete potřebovat:
Suroviny:
800 g hovězí svíčková
1 lžička sůl
1 lžička mletý červený kambodžský pepř
7 lžic rostlinného oleje
3 lžíce másla
3 lžíce hladké mouky
0,5 lžíce celý červený kambodžský pepř
200 ml vývaru
100 ml kávové smetany
Postup přípravy:
1. Svíčkovou odblaníme a maso nakrájíme na 4 špalíky. Lehce je naklepeme dlaní, osolíme, opepříme a pokapeme po obou stranách olejem. Necháme 30 minut v lednici odležet.
2.Z másla a hladké mouky uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme vývarem z masoxu. Důkladně rozkvedláme, přidáme smetanu a pečlivě promícháme. Asi 20 minut za stálého míchání povaříme. Do omáčky přidáme červený kambodžský pepř (asi 1/2 roztlučeme) a krátce prohřejeme. Maso opečeme na rozpáleném oleji z každé strany - dle vlastní chuti.
3.Biftek servírujeme s omáčkou. Jako přílohu podáváme hranolky, krokety nebo opečené brambory.